Bordslöpare som filosoferar

Löpargymnasiets officiella blogg med bihang.

40 dagar till julafton

Publicerad 2012-11-14 16:07:00 i Allmänt,

BOFI går in på sin femte vecka. Förra veckan avslutades med den traditionsenliga stavgången i Väsjöbacken, och snart kliver Löpargymnasiet in i Sätrahallen på tisdagarna för lite (över)doserad kurvlöpning, hehe.
 
BOFI-ledningen är precis hemkomna från en stark och berörande föreläsning av Emerich Roth - en av förintelsens överlevare. Mycket bra initiativ av Rudbeck att få hit honom att föreläsa och upplysa ungdomar om vikten av kärlek och uppskattning. Klicka på bilden för att läsa mer om Emerich och hans fond.
 
 
 
 
Under onsdag och torsdag gör också de flesta på Löp de traditionella fystesterna som återkommer en gång per termin. På höstterminen genomförs hopp/styrketester och ett tröskeltest och på våren ackompanjeras hopp- och styrketesterna av ett så kallat maxtest. Testerna genomförs på Bosön och ger väldigt bra riktnlinjer om träning och förbättringsområden.
 
veckan har också en debatt om Sveriges löpare trissats upp sedan DN publicerat en artikel där legendtränaren Jama Aden, med bland andra Abubaker Kaki och Taoufik Makhloufi i sitt stall, brutalt sågat och kritiserat den svenska löparkulturen och tränareliten. Serien av artiklar kan läsas här:
 
Del 1, Del 2, Del 3, Del 4
 
BOFI har fått mycket god kritik för förra veckans app-tips och är mycket glada för det. Denna veckan rekommenderas en app som vi i ledningen spenderat ALLDELES för mycket tid med.
Det är såklart Playman Track & Field.
 
Veckans App
Playman Track & Field
"Race for the gold
Experience the thrill of competition with everyone's favorite virtual athlete - Playman!"
Playman Track & Field är ett simpelt spel som går ut på att i fem av friidrottens grenar hoppa så högt och långt som möjligt, springa så fort som möjligt och kasta så långt som möjligt. Ett mycket bra tidsfördriv.
 
 
 
Nu i helgen är det som tidigare nämnts intagnings- och UC-läger här på Löp och vi hälsar alla hjärtligt välkommna!
 
Bordet är dukat.
P.S. Ingen julmusik än! Första advent är det som gäller. D.S.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela