Bordslöpare som filosoferar

Löpargymnasiets officiella blogg med bihang.

Inomhussäsongen är igång

Publicerad 2013-01-25 01:14:43 i Allmänt,

Här är BOFI-ledningen med en rapport från Scandic Indoor Games i Storängshallen i Huddinge
 
Det var många som sparkade igång inomhustävlingssäsongen i Huddinge i helgen på Scandic Indoor Games, och inte minst en handfull elever från löp. Martin Hammar och Hugo Lindell körde flera distanser under helgen och Martin dunkade in ett fint all-time-high lopp helt solo på 800m på lördagen och satte även ett fint pers på 1500m under söndagen. Hugo gjorde även han en fin och matig tävlingshelg med 3000m på fredagen och 800m dagen därpå. 
 
Löpargymnasiets damsida representerades av Josefine Malmborg och Amanda Trense som även de sprang 800m. Jossan slutade tvåa i loppet efter en stark forcering på det sista varvet 
 
Håll till godo för mer om det senaste. och som vanligt är bordet dukat!
 

Skola, träning, äta, sova

Publicerad 2013-01-16 17:07:00 i Allmänt,

Ja nu har terminen rullat igång på riktigt och rutinerna sätter in som sig bör. Inomhussäsongen hägrar för en del aktiva här på Löpargymnasiet och igår genomfördes det beryktade, ökända, årliga anaeroba testet i Sätrahallen. 
 
Passet består av ett ensiffrigt antal trehundringar i mycket hög fart med lång vila - allt för att väcka mjölksyramotorn ordentligt så att kroppen är redo för de prövningar som väntar när det drar ihop sig till tävling. Passet var välbesökt och många gjorde lovande insatser, mer än så kan vi inte avslöja!
 
 
Just nu pågår också många nationella prov för de som avslutar sina kurser till sportlovet. BOFI-ledningen har en fem timmars Svenska B-uppsats imorgon att överleva och även Engelska B-prov om två veckor. Efter sportlovet är det alltså periodbyte på Rudbeck - de flesta byter schema eftersom det oftast är en eller ett par kurser som slutar och ersätts av nya. Period 3 är den sista och sträcker sig fram till sommmarlovet.
 
Igår skedde också två ganska osannolika olyckor i Sverige. Norr om Helsingborg skedde en masskrock med knappt 100(!!) fordon inblandade, drygt 15 allvarligt skadade och tre dödsfall. I Stockholm snodde en städare ett tåg på Saltsjöbanan och körde det till ändstation och av spåret in i ett lägenhetshus! 
 
Bordet är dukat!

Vårterminen drar igång!

Publicerad 2013-01-10 18:51:00 i Allmänt,

Nu har vårterminen börjat och direkt slår skoltröttheten till som mjölksyra i låren eller kram under foten - men frukta icke! Terminens andra halva är fylld av lov och små ledigheter och dessutom ett träningsläger över påsklovet för oss på Löpargymnasiet.
 
Förra veckan var det glädjande nog barmark vilket medförde bra underlag för intervaller utomhus. Dock var glädjen föhållandevis kort då mer snö kom redan i början på den här veckan. I tisdags körde de flesta lite tävlingsförberedande träning i Sätrahallen, och sakta men säkert kommer nog farten tillbaka i benen efter tung mängdträning hela hösten. Dagens träning innehöll band för årskurs tre-grabbarna, dist för en del samt tröskel från öh BÖGS gård.
 
Nu på måndag är det den extravaganta Idrottsgalan i Globen och SVT sänder 20-22:30. Friidrotten har en en nominerad: Sofi Flinck i kategorin Årets Nykomling. Vad gäller Jerringpriset sätter BOFI-ledningen sina slantar på Lisa Nordén.
 
 
Veckans låt: Roxette - Joyride
 
Här finns också en otroligt bra dokumentär om ett av Sveriges största band genom tiderna: Roxette.
 

Trevlig Helg!
Bordet är dukat!

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela