Bordslöpare som filosoferar

Löpargymnasiets officiella blogg med bihang.

Nu kör vi!

Publicerad 2012-11-23 11:29:32 i Allmänt,

BOFI ser inte bara fram emot helgens uppstartande av Vinterstudion utan också veckans snackis här på Löpargymnasiet, nämligen vårt, milt uttryckt, uppfräschade gym som invigdes med dunder och brak igår med finbesök från det samtida RIG-rådsmötet. 
 
Först lite kort om veckans träning. De kvalitativa passen hittils i veckan utgjordes av ett löpstyrkepass på Sollentunavallen med bland annat lite backlöpning för vissa, hoppstyrka i trappa samt koordinerande stegringar på bana, om man vågar med spikskor för att på ett lämpligt sätt förbereda benen för inomhusträningens krävande banlöpning. Veckans andra pass var det legendariska, så kallade "aeroba testet" som med stor säkerhet har anor så långt tillbaka som till sent 60-tal. Passet består av 6x1000m med 1minuts vila och det hela utspelar sig på Nils Göranssons promenad, eller strandpromedanden som den också kallas, längs med Edsviken.
 
Och så var det det här med gymmet dårå. Traditionsenligt så hade vi en invigning med skumpa(ingen alkohol..!) och girlanger. Alla RIG-råds- och förbundstoppar var närvarande och ordförande Anders(t.v) klippte ceremoniellt bandet som förklarade det nya gymmet invigt. Skål byggare!
 
Veckans App
Plants vs. Zombies
 
 "Get ready to soil your plants as a mob of fun-loving zombies is about to invade your home. Use your arsenal of 49 zombie-zapping plants — peashooters, wall-nuts, cherry bombs and more — to mulchify 26 types of zombies before they break down your door."
 
Plants vs. Zombies är ett så kallat tower defence-spel kombinerat med extra strategi-inslag. För att inte ditt hus skall bli attackerat av Zombies måste du placera ut blommor som skjuter ner dem. Samla solar för att kunna plantera mer köttätande växter, potatisminor och sprängkörsbär.
 
Veckans låt: Avicii feat. Lenny Kravitz - Superlove
 
Bordet är dukat.

40 dagar till julafton

Publicerad 2012-11-14 16:07:00 i Allmänt,

BOFI går in på sin femte vecka. Förra veckan avslutades med den traditionsenliga stavgången i Väsjöbacken, och snart kliver Löpargymnasiet in i Sätrahallen på tisdagarna för lite (över)doserad kurvlöpning, hehe.
 
BOFI-ledningen är precis hemkomna från en stark och berörande föreläsning av Emerich Roth - en av förintelsens överlevare. Mycket bra initiativ av Rudbeck att få hit honom att föreläsa och upplysa ungdomar om vikten av kärlek och uppskattning. Klicka på bilden för att läsa mer om Emerich och hans fond.
 
 
 
 
Under onsdag och torsdag gör också de flesta på Löp de traditionella fystesterna som återkommer en gång per termin. På höstterminen genomförs hopp/styrketester och ett tröskeltest och på våren ackompanjeras hopp- och styrketesterna av ett så kallat maxtest. Testerna genomförs på Bosön och ger väldigt bra riktnlinjer om träning och förbättringsområden.
 
veckan har också en debatt om Sveriges löpare trissats upp sedan DN publicerat en artikel där legendtränaren Jama Aden, med bland andra Abubaker Kaki och Taoufik Makhloufi i sitt stall, brutalt sågat och kritiserat den svenska löparkulturen och tränareliten. Serien av artiklar kan läsas här:
 
Del 1, Del 2, Del 3, Del 4
 
BOFI har fått mycket god kritik för förra veckans app-tips och är mycket glada för det. Denna veckan rekommenderas en app som vi i ledningen spenderat ALLDELES för mycket tid med.
Det är såklart Playman Track & Field.
 
Veckans App
Playman Track & Field
"Race for the gold
Experience the thrill of competition with everyone's favorite virtual athlete - Playman!"
Playman Track & Field är ett simpelt spel som går ut på att i fem av friidrottens grenar hoppa så högt och långt som möjligt, springa så fort som möjligt och kasta så långt som möjligt. Ett mycket bra tidsfördriv.
 
 
 
Nu i helgen är det som tidigare nämnts intagnings- och UC-läger här på Löp och vi hälsar alla hjärtligt välkommna!
 
Bordet är dukat.
P.S. Ingen julmusik än! Första advent är det som gäller. D.S.
 

Tillbaka till framtiden

Publicerad 2012-11-07 15:46:00 i Allmänt,

Nu har vardagen åter trängt in i våra liv efter ett väl återhämtande höstlov och nu återgår alla barn och ungdomar till att lägga en bra grund för framtiden. Den sedvanliga måndagsstyrkan inledde träningsveckan och tisdagen har bjudit på ett backpass i den berömda, dock något bortglömda, vattentornsbacken som är en aning säregen i sitt underlag, jämfört med våra andra backar vi brukar köra i, då det är asfalt (som ger ett hyfsat fäste på "tassen"). Men nog om backen...
 
...nästa helg, den 16-18/11 är det intagningsläger på Löp. Då kommer de som sökt till Löpargymnasiet hit för att "känna på atmosfären", prata med tränarna och för att genomföra några träningspass med rubriken intagningstest. På tal om elever tänkte börja skriva några korta menaingar om varje elev på Löpargymnasiet. Kommande veckor kommer ett inlägg att innehålla en årskurs där varje elev får en kort presentation med tillhörande bild.
 
Veckans App
 
Plague Inc. 
"Plague Inc. is a unique mix of high strategy and terrifyingly realistic simulation. Can you infect the world?"
Ett beroendeframkallande strategispel som går ut på att infektera hela mänskligheten med en hemmagjord sjukdom. Spelet har laddats ner över 1.5 miljoner gånger och har fått väldigt bra kritik från flera stora tidningar som New York Post, London Metro och The Guardian.
 
 
                             
 
 
 
 
 
 
 
Bordet är dukat!
 
 
 

Om

Min profilbild

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela