Bordslöpare som filosoferar

Löpargymnasiets officiella blogg med bihang.

Rivstart

Publicerad 2012-10-11 19:08:00 i Allmänt,

Hjärtligt välkommen till Löpargymnasiets nya, officiella blogg "Bordslöpare som filosoferar". Här kommer vi, Erik Tholén och Joel Durén, att varva intressanta och engagerande inlägg med information om- och insyn i Löpargymnasiet i Sollentuna och dess vardag.
 
Vi har efter mycket om och men rullat igång med Bofi - en blogg som ingen annan. Tanken är ju inte att bloggen skall vara fruktansvärt dålig och uppdateras sällan utan såklart fruktansvärt bra med hög uppdateringsfrekvens. Och när man har de premisserna gäller det att man är förberedd. Prestationsångesten hänger som en död fisks mammas åskmoln och man drar sig länge för att skriva det inlägg som ska bryta isen - det som vi skriver nu. Många är de genier och stora män och kvinnor som har i det kritiska ögonblicket på grund av olika anledningar falerat: i tisdags skulle Felix Baumgartner spränga ljudvallen utan maskinkraft men avbröt p.g.a kastvindar, rymdfärjan Columbia exploderade på vägen upp i rymden och JonssonBokeforsChallenge kom bara till Södertälje första dagen på grund av oväder och fick avbryta. Men nu gör vi det alltså, vi tar klivet.
 
 
Idag har annars varit som vilken torsdag som helst; en fruktansvärt seg tvåtimmarslektion i fysik B inledde morgonen, ett historiamalande av Carl-Henrik värt ett större sammanhang och sedan en strong lunch i Rudbecks världskända restaurang konsisterande av pannkakor och/eller schnitzel. Skoldagen rundades av med en trött och sliten engelskalektion och sedan hojjades det hem för 5 minuters powernap innan träning. Efter distanslöpning i den mördande vackra naturen runt Rösjön bjöd kock Olof Tiselius på en ypperlig biffgryta med kanelkryddning.
 
Det pågår likt NHL något av en lockout på Löp eftersom de flesta antingen är förkylda eller har säsongsvila. På ämnet kan ju sägas att Frölunda från Sveriges rövhå... baksida tagit in TVÅ(!) NHL-spelare trots att ligan beslutat om att inte ta in spelare från Land of the Free. Våra tankar går i övrigt till Oscar Sundh i HV71 som lyckligtvis "bara" fick en kraftig hjärnskakning i matchen mot Luleå i tisdags - hoppas att han tillfrisknar fort.
 
 
En av de största skandalerna under sportåret 2012 är ju Lance Armstrongs påstådda dopning under hans karriär - cyklisten som hade vunnit Tour de France SJU gånger och är, eller kanske var en av tidernas största idrottsmän. Vi kan alltså båda numera stoltsera med att ha vunnit Tour de France LIKA MÅNGA gånger som Lance Armstrong.
 
helgen går Hässelbyloppet och Löpargymnasiet jobbar självklart som funktionärer för att tjäna pengar till det årliga träningslägret på påsklovet. Loppet har en av landets snabbaste 10km-banor och antalet deltagare har stigit för varje år. Starten går kl.12 ute i Hässelby. 
 
Det här är bara början på något storartat. Bofi är här för att stanna och du borde se till att kolla den här bloggen  ofta, för din egen skull! Du vill ju inte missa något. 
 
Bordet är dukat.

Joel och Erik
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Grabben vid dörren bredvid

Publicerad 2012-10-11 19:38:46

Vill ha mer!!

Postat av: Glimvert

Publicerad 2012-10-12 12:10:55

Fantastiskt bra killar att ni tar med den här bloggtraditionen sedan bymade tiden. En egen blogg är förövrigt på g för min del så håll er uppdaterade:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela