Bordslöpare som filosoferar

Löpargymnasiets officiella blogg med bihang.

DN-galan youth

Publicerad 2014-08-25 21:34:35 i Allmänt,

Terminens första skolveckan är till ända. Som vanligt innehåller den första veckan mest namnlekar och introduktion av kurserna. Oavsett hur lugn veckan är så är det skönt med helg. Som så många andra helger på sommaren betydde även denna helg tävling för många av oss på löpargymnasiet. På agendan den här helgen stod DN-Galan youth där löp kammade hem massor med fina placeringar och tider.

I skolan börjar ettorna lära sig att hitta till rätt klassrum i tid trots det mycket avancerade korridorsystemet. Vi kan intyga att vi tvåor och treor behövde förfräscha våra minnen lite för att hitta vi också, men med hjälp av kartor, GPS och extra tid har vi kommit på rätt köl igen! Som sagt så har den första veckan i skolan varit väldigt lugn, men man ska inte låta sig luras. På måndag kan vi garantera att läxberget kommer att växa om man inte är beredd.
Enorma matköer, upptagna bord i cafeterian och fullständigt proppad K-korridor indikerar på att Rudbeck är sig likt trots att våra kära treor ersatts med minst lika många trevliga ettor. Något som dock är helt nytt för igår är att alla elever på skolan har försetts med iPads. Fantastiskt intiativ av Rudbeck och Sollentuna kommun tycker vi på löp. Vi måste tyvärr tillägga att vi som inte är så tekniska av oss måste få lite tid på oss att bekanta oss med våra nya paddor. Ett exempel är stavningsprogrammet, som gör det knepigt att blogga via ipaden och i föregående inlägg resulterade i att spårvägens Wille Levay helt plötsligt sprang för klubben skavsåren.

På DN-galan youth toppades löps resultat av inte mindre än fyra segrar!
Giovanni Inoztrosa gav helgen och lördagens första seger som också resulterade i en finnkampsbiljett. Han avverkade sina 100m på den strålande tiden 11,06, trots både kyla och regn. Tiden var hans bästa i godkänd vind.
En stund senare var det dags för Nelly Höglund att köra sitt race där hon lyckades kamma hem en andraplats efter ett lopp över 1500m i ojämn fart.
Kl 18,40 blev det åter igen seger! Den här gången var det Joel Norlings tur, han tog hem P16 800m efter en utmärkt avslutning. Loppet resulterade inte enbart i en prestigefylld seger utan även ett rejäl sänkning av det personliga rekordet ner till 1,58,25. I samma lopp tog Christoffer Ahl säkert hem tredjeplatsen på nya perset, 1,59,58.
Fler personbästan skulle slås bara tio minuter senare då halva redaktionen stod för enastående lopp på 800m. Olof Nordling persade med över en sekund ner till 2,04,14 och Gustav Nordlig sänkte sitt pers med två sekunder till 2,03,49.

I P19 800m vann före detta löpeleven Martin Hammar på nästperset 1,54,97, följd av Märstas muskelberg till medeldistansare Johan Slagbrand som också han tog sig en bit under två minuter.

Även på söndag var det två löpargymnasieelever som stod överst på pallen. Första segern för dagen tog Isabella Andersson när hon säkert spurtade in som etta på 800m. I söndagens sista meddeldistanslopp blev det också seger genom tvåans nyförvärv från Schweiz. Anders Fox sprang sitt 1500m lopp taktiskt perfekt. Belöningen blev både pers, 4,07,99, och seger.

Giovanni blixstrar till i blocken

Nelly på språng

Gustav och Olof på väg mot pers

Johan på 800m

Isabella anför sitt lopp

Anders går för seger

På tävlingsfronten väntar nu Finnkampen för en del, därefter säsongsvila och grundträning.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela